in English    |    русский
 
 
Etusivu Uutiset Tuotteet Palvelut Yhteystiedot

 
 
Ilmaäänen vaimennusmateriaalit
Stratocell WHISPER
Raskasmatot / värähtelynvaimennusmatot
Elastinen epoksi
Yhdistelmämateriaalit
Lattiamatot
Venetarvikkeet
Erikoistuotteet

 

ELASTINEN EPOKSI - YLIVERTAISTA VAIMENNUSTA

Lataa pdf- esite tästä

Monikäyttöinen ja turvallinen
Melu on yksi suurimmista ympäristöongelmista Euroopassa. Liikenne aiheuttaa suurimmat meluongelmat, mutta koneiden, laitteiden ja laitosten melu on myös iso ongelma. Ongelmaan on nyt olemassa uusi, mullistava ratkaisu: elastinen epoksi. Se on Noisetekin yhdessä VTT:n kanssa kehittämä viskoelastinen värähtelynvaimennusmateriaali. Ainetta on tutkittu usean vuoden ajan ja materiaali on kehitetty vastaamaan tämän päivän meluntorjunnan haasteisiin.

Koska melu- ja värähtelyongelman syynä on usein rakenteiden resonoiva värähtely, on vaimennuksen lisääminen tehokkain tapa ehkäistä värähtelyn haittavaikutuksia.

Aiemmin käytettyihin materiaaleihin verrattuna (erilaiset ruiskutettavat massat) epoksiin perustuvat ratkaisut tarjoavat uusia mahdollisuuksia järeidenkin konerakenteiden värähtelyjen hallintaan. Entiset menetelmät voidaan nyt korvata tehokkaammilla ja pitkäikäisemmillä Noisetekin valmistamilla epoksipohjaisilla vaimennusratkaisuilla.

Epoksi soveltuu erittäin hyvin koneiden ja laitteiden tärinän- ja melunhallintaan ja vaimentamiseen ja avaa uusia mahdollisuuksia myös koneenrakennuksessa. Elastinen epoksi absorboi tehokkaasti runkoääntä perusrakenteen ja jäykän rajoittavan kerroksen välissä.

Noisetekin valmistaman elastisen epoksin erinomaisuus perustuu sen vaimenemismaksimin säädettävyyteen käyttökohteen toimintaympäristöä vastaaville taajuus- ja lämpötila-alueille. Elastisen epoksin toiminta-alue kattaa koko audiokaistan ja lämpötila-alueen -10…+160 °C. Mitatut lämpötila-taajuusriippuvat materiaaliparametrit auttavat optimaalisen vaimenninratkaisun kehittämisessä.

Ylivertaisen vaimennuskyvyn ansiosta optimaalinen vaimennus saavutetaan jo ohuilla ainepaksuuksilla, eikä ääntä säteilevää pintaa tarvitse peittää kokonaan. Tämä mahdollistaa entistä kevyemmät rakenteet sekä luo osaltaan kustannussäästöjä.

Hiljaiset koneet ovat miellyttäviä käyttää sekä turvallisia ja pitkäikäisiä.
Kun korjaat melu- ja värähtelyongelmat tuotteittesi kilpailukyky lisääntyy, sillä niiden käyttömukavuus kasvaa ja käyttöikä pitenee. Samalla tuotteiden turvallisuustaso nousee.

Laaja soveltuvuus
Monipuolinen, monikäyttöinen ja moniin kohteisiin soveltuva epoksi voidaan kiinnittää perusrakenteen pintaan joko liimaamalla, tarrapinnan ja/tai mekaanisen kiinnityksen avulla. Epoksi voidaan myös valaa suoraan haluttuun kohteeseen. Vaimennin voi olla geometrialtaan lähes minkä muotoinen tahansa ja vaimenninrakenteen suunnittelu ja mitoitus voidaan tehdä elementtimenetelmällä. Viskoelastinen värähtelynvaimennusmateriaali soveltuu rajoitetun vaimennusmateriaalikerroksen ratkaisuihin sekä ohuille että paksuille levyrakenteille.

YLIVERTAINEN VAIMENNUSKYKY
Noisetekin valmistaman elastisen epoksin etuna on sen ylivertainen vaimennuskyky. Epoksisysteemin suuren häviökertoimen (max 1,7) ansiosta värähtelyenergia muuntuu tehokkaasti lämmöksi. Paras hyöty saavutetaan kun elastiseen epoksiin pohjautuva vaimenninratkaisu huomioidaan ja integroidaan osaksi koneen perusrakennetta jo suunnitteluvaiheessa. Erinomaisia tuloksia saavutetaan jo ohuella epoksikerroksella ja ääntä säteilevä pinta saadaan vaimennettua hyvinkin kapealla epoksikaistaleella. Pintaa ei tarvitse peittää kokonaan, jolloin päästään kevyempiin rakenteisiin ja säästetään materiaalikustannuksissa

OPTIMAALINEN SÄÄDETTÄVYYS
Elastisen epoksin ominaisuudet ovat säädettävissä vastaamaan käyttökohteen lämpötila- ja taajuusvaatimuksia. Näin saavutetaan optimaalinen vaimennusratkaisu.

Elastisen epoksin toiminta-alue kattaa audiokaistan ja lämpötila-alueen -10…+160 °C..


NMC Cellfoam Oy - Eturuskonkatu 2 - 33720 TAMPERE - Puh. 029 7010 1200 - sales@cellfoam.fi - A Membr of NMC Group - www.nmc.eu